Storkboets bokhylla

"Glasbarnen" av Kristina Ohlsson

Kategori: 2018, Barn, Recension

 
 
När Billies pappa dör flyttar hon med sin mamma till ett gammalt hus i Åhus. Men snart märker Billie att något inte stämmer med huset. Varför ljuger Martin, mannen som säljer huset till dem? Vad är det för fel på taklampan? Och vad ska Billie göra när hon märker att huset verkar vilja bli av med henne och hennes mamma, till varje pris?

Detta är en spännande, utredande barnbok där intrigen är nära och tät, och karaktärerna, framför allt barnen, är handlingskraftiga. Det välkomnar övernaturligheter på ett sätt som inte är fånigt, och gör den rolig att läsa för en vuxen också. Språket flyter på, men är inte något speciellt. Framför allt hade jag själv älskat denna om jag läste den som barn. Den har lite stråk av Trenter-böckerna, i sättet som barnen får vara detektiver och utreda oegentligheter. Käraktärerna är dock lite platta, och handlingen lämnar inte så mycket utrymme för dem. 

"Glasbarnen" är mycket fin och handlingens spänning för läsandet framåt. Jag rekommenderar den varmt till barn som gärna läser spänning, och om barn som listar ut hur saker och ting hänger samman på ett självständigt sätt.
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: