Storkboets bokhylla

Höstbingo! Bring it on!

Kategori: Läsutmaning

Nu är det HÖST (i min hemdel av världen, det vill säga) och jag planerar att läsa så mycket som möjligt, för ärligt talat, vad ska jag annars ha för mig uppe i kalla, ruskiga Umeå?
 
Jag hittade detta fenomenala höstbingo, som sträcker sig från september till jul. En del kan jag säkert redan kryssa för, med tanke på min läsmani senaste veckorna, men en utmaning kan det allt bli. 
/Jinnie 
 
 

Bokhimlen

Kategori: Allmänt

Efter två dagar i sängen med vinterinfluensan var jag mån om att ta mig ut i vårsolen i Bendigo. Jag har dessutom inte gått runt så mycket i staden än, så planerade för att upptäcka staden idag. Mitt första stopp var antikvariatet "Book now", och det blev också det sista stoppet. Kanske förståeligt, när man möts av detta:
 
Bildresultat för bendigo book now
 
Gigatiskt, mysigt, hemtrevligt och välsorterat antikvariat, som bjuder på en kopp te om man hostar lite. trots att jag börjar planera för vad jag behöver slänga för att få plats med mina nyförvärvade böcker i bagaget hem kommer det nog bli en sväng hit igen. Om man har tips på sådanahär paradis i eller kring Stockholm/Umeå, eller, heck, jag är inte så petig var någonstans i Sverige det finns, är jag tacksam för tips! 
 
/Jinnie 
 
 

Nu börjar äventyret!

Kategori: Allmänt, Klassiker

 
En bok jag velat läsa länge nu är Svindlande höjder av Emily Brontë. En stor anledning till denna läslängtan är Kate Bushs helt magiska låt som är baserad på boken med samma namn (man får dock komma ihåg att videon är gammal, och se den utifrån dess kontext). Eftersom jag nu klarade av Pride and prejudice på engelska utmanar jag mig igen och läser även Brontës klassiker på dess orginalspråk. Ser fram emot denna läsning! 
 
/Jinnie